Nieuws

Informatieavond voor eigenaren van woonhuis-rijksmonumenten

Op maandag 28 november organiseert het Erfgoedplatform Schouwen-Duiveland, in samenwerking met de gemeente, een informatieavond voor eigenaren van woonhuis-rijksmonumenten in de gemeente Schouwen-Duiveland. De bijeenkomst wordt gehouden in het gemeentehuis te Zierikzee en begint om 19.30 uur.

Lees verder

Informatieavond voor eigenaren Rijksmonumenten

In de maand november zullen er twee informatieavonden worden gehouden voor alle eigenaren van rijksmonumenten in de gemeente Schouwen-Duiveland. De bijeenkomsten worden gehouden in het gemeentehuis te Zierikzee en beginnen allebei om 19.30 uur. Het Erfgoedplatform Schouwen-Duiveland organiseert, in samenwerking met de gemeente, beide bijeenkomsten.

Lees verder

Winnaar Erfgoedprijs 2022

Winnaar Erfgoedprijs 2022

Wethouder Jacqueline van Burg heeft vrijdag 9 september de Erfgoedprijs 2022 uitgereikt aan Molen De Graanhalm (Burgh-Haamstede) en molenaar Piet Jan Landegent. Dit deed zij tijdens de openingsavond van Open Monumentendag in de Nicolaas in Brouwershaven.

Lees verder

Persbericht: Musea Schouwen-Duiveland lanceren audiotour

De musea van Schouwen-Duiveland werken voortdurend aan het optimaliseren van de beleving in de musea voor de bezoekers. Om de verhalen achter de objecten in de musea toegankelijker te maken, lanceren vijf musea een audiotour. De audiotour, die sinds kort in de musea beschikbaar is, is het resultaat van een enthousiaste samenwerking tussen Brusea, Brouws Museum, Burghse Schoole, Streek- en Landbouwmuseum Goemanszorg en Museumhaven Zeeland.

Lees verder

Erfgoedprijs 2022

Erfgoedprijs 2022
Schouwen-Duiveland is een prachtige gemeente met heel veel historie en erfgoed. Veel inwoners en bezoekers genieten daar elke dag weer van. Ze wandelen en fietsen, zien de monumenten, bezoeken de musea en nemen deel aan de traditionele activiteiten.

Om de 2 jaar wordt de Erfgoedprijs uitgereikt. De laatste keer was in 2018. Het jaar 2020 is door corona overgeslagen maar nu kan het weer.

Lees verder

Herijking gemeentelijke monumenten

De gemeente Schouwen-Duiveland heeft de afgelopen jaren een onderzoek laten uitvoeren naar de gemeentelijke monumenten die binnen de gemeente als zodanig zijn aangewezen. Deze gemeentelijke monumenten zijn inmiddels meer dan 25 jaar geleden aangewezen en in het onderzoek is beoordeeld of de cultuurhistorische waarden een aanwijzing als gemeentelijk monument nog steeds rechtvaardigen.

Lees verder