Bent u eigenaar van een monument?

Voor eigenaren van rijks- en gemeentelijke monumenten zijn er, naast de wettelijke verplichtingen voor vergunningen, verschillende mogelijkheden voor financiële ondersteuning.

kerk

Subsidieregeling voor eigenaren van monumentenpanden

Voor eigenaren van rijksmonumenten zijn er, naast wettelijke verplichtingen zoals voor vergunningen en voor het onderhouden van uw monument, ook verschillende mogelijkheden voor financiële ondersteuning. We hebben de diverse subsidiemogelijkheden op een rijtje gezet.

Lees verder

Rijksmonument Zierikzee

Subsidieregelingen voor eigenaren van gemeentelijke monumenten of niet beschermde woning

Voor eigenaren van gemeentelijke monumenten zijn er, naast de wettelijke verplichtingen voor vergunningen, ook twee mogelijkheden voor financiële ondersteuning. We hebben de diverse subsidiemogelijkheden op een rijtje gezet.

Lees verder

Informatieloket

Informatieloket voor eigenaren

Voor alles wat met erfgoed te maken heeft kunt u bij de gemeente Schouwen-Duiveland contact opnemen met de beleidsmedewerker erfgoed. Deze medewerker, Guus Besuijen, is bereikbaar op telefoonnummer 0111-452455 of via het emailadres:
email: guus.besuijen@schouwen-duiveland.nl

Verduurzamen

Verduurzaming Monumenten

De gemeente Schouwen-Duiveland werkt samen met de gemeenten Middelburg en Veere, de Hogeschool Zeeland en de Monumentenwacht Zeeland aan een project Duurzame Monumenten.

De monumentenwacht kan u helpen bij het bepalen hoe u uw pand het beste kunt verduurzamen. Dit kan door middel van het aanvragen van een monumentenpaspoort.