MUSEA OP SCHOUWEN-DUIVELAND

De gemeente Schouwen-Duiveland heeft acht musea op haar grondgebied. Deze musea werken samen in de Vereniging van Musea Schouwen-Duiveland. Deze samenwerking heeft tot doel de verhalen van het eiland Schouwen-Duiveland te ontsluiten voor bewoners en bezoekers van de gemeente.

De samenwerkende musea zijn:

Brusea in Bruinisse https://www.brusea.nl/

Brouws Museum in Brouwershaven https://brouwsmuseum.nl/

Cameramuseum in Zierikzee https://www.cameramuseum.nl/

De Burghse Schoole in Burgh-Haamstede https://burghseschoole.nl/

Goemanszorg in Dreischor https://goemanszorg.nl/

Museumhaven Zeeland in Zierikzee https://www.museumhavenzeeland.nl/

Watersnoodmuseum in Ouwerkerk https://watersnoodmuseum.nl/

Stadhuismuseum in Zierikzee https://www.stadhuismuseum.nl/

 

Bewaerschole

De Bewaerschole

De Bewaerschole is een tentoonstellingsruimte voor experimentele en actuele kunst in Burgh-Haamstede (Weststraat 18), Schouwen-Duiveland en is gevestigd in een karakteristiek historisch gebouw uit 1874, 

informatie

blikmuseum

De Blikvanger

In Renesse, Capelweg 18, bevindt zich een mini –museum en wel een blikmuseum, genaamd ‘De Blikvanger’. Zeer toepasselijk, want er staan ongeveer 4000 blikken op gesteld. Er zijn hele oude blikken, de oudste is van 1840, en er zijn ook nieuwere blikken.

Informatie

 

brusea

Brusea

De geschiedenis van Bruinisse, van een ver verleden tot de huidige situatie wordt prachtig verbeeld en gepresenteerd in Brusea. Twee aan elkaar gekoppelde musea; het Visserijmuseum en ’t Vissersuusje. Het museum staat aan Oudestraat 23 in Bruinisse

Informatie

Brouwsmuseum

Het Brouws Museum

Het museum geeft een overzicht van de maritieme geschiedenis van de smalstad Brouwershaven en van Jacob Cats, dichter / staatsman, die hier geboren is. Het museum is te vinden aan de Haven Zuidzijde 15,  Brouwershaven.

Informatie

Burghse schoole

De Burghse Schoole

Het museum de Burghse Schoole is een authentiek schoolgebouw van rond 1845, dat karakteristiek is voor het dorp en waarin vele generaties Burghenaren onderwijs genoten. Het adres van het museum is Kerkstraat 3, Burgh-Haamstede.

Informatie

Burgerweeshuis

Burgerweeshuis

Het Burgerweeshuis , Poststraat 45 in Zierikzee, toont in de zomermaanden exposities van hedendaagse kunstenaars. Daarnaast is het interieur de moeite van het bezichtigen waard. 

Informatie

Goemanszorg

Goemanszorg

Goemanszorg is het streek- en landbouwmuseum met een overzicht van het agrarisch erfgoed en klederdracht. Het adres is Molenweg 3, Dreischor.

Informatie

museumhaven

Museumhaven Zierikzee

De Museumhaven Zeeland Heeft een aantal historische schepen in haar bezit en heeft een tentoonstelling over historisch scheepsonderdelen en benodigdheden. Het adres is Vissersdijk 2, Zierikzee. De schepen liggen in de Oude Haven.

Informatie

Stadhuisuseum

Stadhuismuseum

Het Stadhuismuseum vertelt het verhaal van monumentenstad Zierikzee en haar omgeving en dankt zijn naam aan het gebouw waarin het is gehuisvest, namelijk het voormalige stadhuis van Zierikzee. Het adres is  Meelstraat 8, Zierikzee.

Informatie

watersnoodmuseum

Watersnoodmuseum

Het Watersnoodmuseum is gevestigd in de vier caissons die werden gebruikt voor het sluiten van het laatste dijkgat, ontstaan tijdens de watersnood van 1953. Het museum is gelegen in de zeedijk ten zuiden van het Zeeuwse dorp Ouwerkerk. Het adres is Weg van de Buitenlandse Pers 5, Ouwerkerk.

Informatie