Vouchers en subsidies duurzaamheidsadvies rijksmonumenten

donderdag 4 februari 2021

Voor eigenaren van rijksmonumenten die advies willen over het verduurzamen van hun pand, zijn er verschillende mogelijkheden voor tegemoetkoming in de kosten.

Vouchers woonhuisrijksmonumenten

Eigenaren van een rijksmonument met een woonfunctie kunnen een verduurzamingsvoucher (vanuit de Regeling Reductie Energieverbruik) aanvragen. U krijgt dan een uur lang ter plaatse van uw monument gratis advies van een DUMO-coach over het terugdringen van het energieverbruik.

 

De betreffende DUMO-coach is ir. Bernard J. Vercouteren-Van den Berge van Black Box Operations:

 

“Ik woon sinds 1995 zelf in een monument in Middelburg en heb met diverse verbouwingen mijn eigen monument verduurzaamd. Het monument kan ondertussen qua verbruik goed concurreren met een huidige nieuwbouwwoning. Tevens ben ik als docent bouwkunde (HZ) en zelfstandig architect actief en voer hierbij duurzaamheid hoog in het vaandel.”

 

Onderwerpen die in het adviesgesprek aan bod kunnen komen zijn: glasvervanging, gevel-, vloer- of dakisolatie, installaties, kosten en financiering en vergunningsprocedures. Het gesprek duurt een uur, waarbij er van een aantal toe te passen materialen, monsters meegenomen worden.

 

Aanmelden voor het gratis verduurzamingsgesprek kan tot en met 28 februari via deze link:

https://www.duurzaambouwloket.nl/duurzame-monumenten-coach

 

 

Subsidieregeling voor alle gebouwde rijksmonumenten

Voor eigenaren van alle typen gebouwde rijksmonumenten (woningen, maar ook bedrijfspanden) is er een subsidie voor verduurzamingsadvies vanuit het Restauratiefonds. Eigenaren kunnen een vergoeding ontvangen voor het duurzaamheidsadvies van erkende DUMO-adviseurs.

 

Meer informatie over deze subsidieregeling, de voorwaarden en het aanvraagformulier vindt u op:

https://www.restauratiefonds.nl/duurzaamheidsadvies-monumenten